Dual Energy, Commercial

Impressive front entrance with natural pouring light

About this Project

The client contacted Roberts Miller Redshaw with the main goal of creating an impressive entrance. They were looking for a clean, modern reception area and the addition of two meeting rooms for clients appointments. Prior to the work we completed, the ground floor was wasted storage space not being utilised.

The Process

Taking advantage of the space available, we created two separate, additional meeting rooms on the ground floor. The front entrance was the biggest challenge as we needed to make a great first impression for their clients. The style was not traditional as building out straight from the building wouldn’t have captured enough light or sea views.

We designed the front entrance as a triangle. The South West was completely glazed, capturing the natural light and impressive views. When extending the front, the asymmetric canopy above provided a modern, much needed shelter.

The internal ceiling lighting was minimal and sunken into the ceiling. We ensured they were at the same angle as the glazed windows at the front, which made the artificial light flow quite naturally.

Results of the Project

Once the project was compete, we had refurbished and renovated the whole ground floor which included an extension on the front. The overall effect from the South West light creates a bright and welcoming environment, perfect for a new client meeting. The non-traditional style of a triangle fronted building draws attention instantly, leaving a lasting impression.

Contact Us

1 + 9 =

Ham Manor, West Drive, Angmering, West Sussex, BN16 4JE

01903 240169

enquiries@robertsmillerredshaw.com