Case Study

Home Refurbishment and Extension

Shoreham

Project Overview

Jon and Lorna dreamed of transforming their tired 1960s house into a modern and uplifting home. To do so, they required a home refurbishment and extension. Their main goals were to increase living space and add an additional bedroom with an ensuite. Jon and Lorna wanted to transform the property into a beautiful modern building.

Planning Permission and Material Selection

James Roberts, our in-house Architect produced the proposed plans and the design was unprecedented in the immediate area. Following a rigorous planning process, we successfully gained approval to turn this traditional house into a contemporary modern property. Modern construction techniques were combined with the highest quality of materials, including composite cladding. This is a low maintenance cladding which would provide excellent protection against the sea air as well as looking visually pleasing. We installed a modern, white silicone render, which again is maintenance free and suitable for properties located near the seafront. There is no requirement for future painting and provides a clean, sharp finish.

Sustainable Construction

The signature of the property was the stunning double-height glazed centre section which poiured light onto the stairs, first floor landing and ground floor. This created a wonderful open space, giving the family a gorgeous view of the River Adur. Emphasis was placed on constructing Beach Green in an environmentally friendly and sustainable way. With the increasing concerns over CO2 emissions, the main structure was constructed in timber. Timber frame construction has one of the lowest CO2 costs of any other building method. The methods used to harvest, produce and transport the timber are considerably less detrimental to the environment. Building Beach Green in a timber frame allowed us to maximise high levels of thermal insulation.

Spacious, Modern Family Home

Inside Beach Green is just as striking as the outside. The ground floor boasted a further lounge area and luxurious open plan spaces. Family life became generously supported by a new first floor bedroom with an ensuite bathroom and a further garage. The overall result of the project was a stunning modern and environmentally friendly home, which won the admiration of local residents.

We are very happy with our new beautiful home, the high standard of the construction is very impressive, we are so pleased!
Jon and Lorna

Shoreham
Home Refurbishment and Extension

Call Us

Visit Us

5 St Johns Parade, Alinora Crescent, Goring-by-Sea, West Sussex, BN12 4HJ

Send us a Message

15 + 9 =